Poradna Záchody


Autor: | Vloženo: 10.03.2016 000 11:07 | Témata: Poradna Záchody

Bude nádržka wc JIKA 2827.4 z roku 2006 kompatibilní?

Chci zakoupit pouze wc mísu JIKA (která se mi rozbila) se kterou by uvedená nádržka byla kompatibilní (aby se dala k míse připojit-s bočním přívodem vody).Všechny rozměry rozbité wc mísy (je též JIKA) jsou shodné s rozměry Jika LYRA PLUS WC mísy kombi,šikmý odpad-8.2438.4.000.000.1 která je nabízena na internetu. Jediný rozměr -šířka nádržky na schématech je 370 mm,moje nádržka má 360 mm.Dříve se v názvu slovo PLUS navyskytovalo-nevím co se změnilo.
Na schématech není uvedena vzdálenost mezi otvory na míse které slouží pro připojení nádržky.
Ptal jsem se již ve 3 obchodech jestli bude moje nádržka kompatibilní s dnes prodávanou wc mísou, ale odpovědi se liší,proto se obracím na odborníky. Za odpověď vám moc děkuji.

  • Kaplan Jiří

    Kaplan Jiří

    10. března 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, důležitá je rozteč připojovacích šroubů u nádrže, která je u Lyry plus cca 16-16,5 cm, starší nádrže měly připojovací rozteč 14 cm, pokud by tedy nesouhlasil tento rozměr, pak musíte buď sehnat stejnou mísu se stejnou roztečí a nebo koupit nový záchod.
    Nová mísa s roztečí 16 cm stojí 1,388,- Kč s DPH, celý nový záchod stojí 2.370,- Kč s DPH.
    Složitější je, že dříve se vyráběl záchod pod názvem Lyra, pak byla Lyre New a nyní je Lyra Plus, ty nejstarší Lyry měly myslím jinu rozteč šroubů a to 14 cm a tyto mísy bude velice obtížné sehnat, pokud to vůbec ještě jde.
    Pokud by jste potřeboval ještě s něčím poradit, pak se na nás neváhejte obrátit na telefon 608961317/ 261264077, nebo na e-mail: [email protected]
    S pozdravem
    Kaplan M.
    www.koupelny-kaplan.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Miroslav

      10. března 2016 - Miroslav

      Pane Kaplan moc děkuji za odpověď je dokonalá a nejlepší ze všech tří které jsem dostal.Přeměřil jsem u mé nádržky znova vzdálenost mezi otvory-je 160mm.Nevím jak se rozhodnout-nádrž mně 10 let bez poruch slouží,zakoupil jsem kdysi dostatek vypouštěcího těsnění..Co by mohlo ještě připojení k nové wc míse překážet? Možná to zkusím a když by to nešlo připojit tak potom objednám nádržku novou.


    • JIří Kaplan

      10. března 2016 - JIří Kaplan

      Dobrý den, v tom případě, by již žádná jiná překážka být neměla. Akorát asi budete muset koupit kulaté těsnění mezi mísu a nádrž, to staré asi bude již vymačkané.
      S pozdravem
      Kaplan M.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.